Sivas denilince akla gelen madımakta yemeğinden tutun her türlüsü akla gelmeye başladı. Bir zamanlar madımak lokumu bile çıkan Sivas'ta madımak sirkesi de eklendi.
İsmiyle Sivas Ulu Camii civarında iş yeri bulunan ve mevsimine göre üretim yaparak farklı damak lezzetlerine hitap etmesini bilen işletme sahibi Mehtap Çoban, sirkelerine bir de madımak sirkesini ekledi.
MADIMAK AŞI VE SİRKESİ
Sirkenin her türlüsünün yapıldığını, elma, üzüm sirkelerinin yanında lavanta gibi sirkelerinin de olduğunu belirten Mehtap Çoban, "Sivas'ın meşhur aşlarından olan ve Sivas'a özgü şekilde pişirilmesiyle birlikte meşhur olan madımak aşının yanında bizler 'niçin sirkesi olmasın' dedik ve yaptık. Talep çok fazla. Sivaslılar ilgi gösterdiler" dedi.
Amaçlarının Sivas'a özgü olan tüm gıdaların farklı bir şekilde yorumlanarak farklı damak lezzetlerine hitap etmek olduğunu belirten Çoban, "Bunun yanında çeşitlerimize kendi el emeğimizle çetinler katıyoruz, beğeniliyor ve tercih ediliyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.