Ülkemiz, aktif fay hatlarının etkisi altında olması nedeniyle gün içinde birçok depremle karşı karşıya kalıyor. Meydana gelen bu sarsıntılar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izlenip kaydediliyor. Depremlerin büyüklüğü, derinliği ve merkez üssü gibi tüm detaylar kamuoyuyla paylaşılıyor. 12 Mart 2025 tarihli son depremler listesi ve "Az önce deprem mi oldu? Nerede ve kaç şiddetinde?" sorularının yanıtları haberimizde. 

Muğla Açıklarında Deprem Meydana Geldi 

Vali Şimşek, Emniyet Teşkilatıyla İftarda Buluştu Vali Şimşek, Emniyet Teşkilatıyla İftarda Buluştu

AFAD’ın duyurduğu bilgilere göre, 12 Mart 2025 Çarşamba sabah saatlerinde Akdeniz açıklarında, Muğla’nın Marmaris ilçesine yakın bölgede deprem kaydedildi. Saat 09:41'de gerçekleşen sarsıntının büyüklüğü 3.7 olarak ölçüldü. Depremin odak derinliği ise 58.96 kilometre olarak açıklandı. 

12 Mart 2025 Tarihli Son Depremler Listesi 

  • 09:41 – Akdeniz, Marmaris (Muğla) açıkları – 3.7 büyüklüğünde – Derinlik: 58.96 km 

  • 03:34 – Ege Denizi, Ayvacık (Çanakkale) açıkları – 2.5 büyüklüğünde – Derinlik: 7 km 

  • 03:08 – Palu (Elazığ) – 2.4 büyüklüğünde – Derinlik: 7 km 

  • 02:08 – Salihli (Manisa) – 2.8 büyüklüğünde – Derinlik: 7 km 

  • 00:33 – Ege Denizi, Datça (Muğla) açıkları – 2.6 büyüklüğünde – Derinlik: 7 km 

  • 00:04 – Akdeniz, Fethiye (Muğla) açıkları – 2.7 büyüklüğünde – Derinlik: 12.06 km 

Deprem verilerine ulaşmak ve anlık gelişmeleri takip etmek isteyen vatandaşlar, AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin resmi siteleri üzerinden en güncel bilgilere ulaşabiliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi