Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarih ve sanatın iç içe geçtiği özel bir organizasyonla kutlanacak. Samsun Atakum Belediyesi’nin başlattığı program kapsamında, Atatürk’ün fotoğrafçısı Etem Hamdi Tem’in Kurtuluş Savaşı sırasında çektiği tarihi fotoğraflar Sivas’ta da ziyaretçilerle buluşacak.
Program, Etem Hamdi Tem’in milli mücadele döneminden karelerinin sergileneceği fotoğraf sergisiyle başlıyor. Sergi, Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde açıldıktan sonra Erzurum’da devam edecek ve 3-4 Eylül tarihlerinde Sivas’ta ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergide, Atatürk’ün Büyük Taarruz’u başlattığı Kocatepe’de çekilen sembol fotoğraf da yer alacak.
Sivas’taki etkinlikler, Samsun’da gerçekleştirilecek Kurupelit Yat Limanı konser programı ile birleşen coşkuya paralel olarak kutlanacak. Saat 20.00’de DJ İnanç Seven’in ritim dolu performansıyla başlayacak programda, müzisyen Can Mutlu ve Orkestrası da sahne alacak. Böylece Sivas’ta müzik ve tarih bir araya gelmiş olacak.
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tarih ve sanatla Sivas’ta da yaşatacağız. Atatürk’ün fotoğrafçısı Etem Tem’in eserleri, Samsun’un ardından Erzurum ve Sivas’ta sergilenecek. Ayrıca konser programlarımızla halkımızı zafer coşkusuna ortak ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sivas’ta gerçekleştirilecek bu özel etkinlik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tarih ve sanatla buluşturarak unutulmaz bir deneyime dönüştürecek.