İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden düzenlenen görüşmeye aralarında Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in de bulunduğu 51 ilin valisi katıldı.

Toplantının ana gündemini, sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, mevcut barınakların kapasitesinin artırılması ve yerel yönetimlerin sorumluluklarının netleştirilmesi oluşturdu. Ayrıca kamu kurumları arasında daha güçlü bir iş birliği kurulması için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Sivas'ta Feci Kaza! Takla Attı! Çok Sayıda Yaralı Var!
Sivas'ta Feci Kaza! Takla Attı! Çok Sayıda Yaralı Var!
İçeriği Görüntüle

Sahipsiz hayvanlara yönelik atılacak adımların, hem insan sağlığını hem de hayvan haklarını gözeterek şekillendirilmesi hedefleniyor. Barınak sayılarının artırılması, hayvanların rehabilitasyon süreçlerinin hızlandırılması ve şehirlerde güvenli yaşam alanlarının oluşturulması, toplantıda ön plana çıkan konular arasında yer aldı.

Sivas özelinde ise barınakların mevcut durumu ve sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldığı öğrenildi. Vali Yılmaz Şimşek, Sivas’ta sürdürülen çalışmaların daha etkin hale getirilmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı.

5199 Sayılı Kanun’un sahada daha etkili uygulanması adına düzenlenen bu geniş katılımlı toplantının, önümüzdeki süreçte somut uygulamalarla destekleneceği belirtildi.

Kaynak: Sivas Valiliği Bülten