Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve birlikte şehit olan yol arkadaşlarını, ölümünün 16. yılında rahmet ve şükranla anarak, önemli açıklamalarda bulundu.
Hakan Demirgil, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Sivas’ımızın ve ülkemizin değerli siyasetçisi Muhsin Yazıcıoğlu, kişiliği ve siyasi kimliğiyle dürüst bir insandı. Şarkışla ilçesinde doğan ve hayatı boyunca mücadeleyle geçen değerli hemşerimiz, vatan, millet ve memleket sevdalısı, mütevazi bir liderdi" dedi.
Demirgil, Yazıcıoğlu’nun siyasetteki başarısının yanı sıra, her zaman Sivas’ı ve hemşerilerini unutmadığını belirterek, "Siyasetçi olmasına rağmen Sivas’ı, hemşerilerini, dostlarını ve bizleri hiçbir zaman unutmadı. Her fırsatta Sivas’a gelir, büyüklerini ziyaret ederdi. Milletvekilliği yaptığı dönemde ve diğer zamanlarda memleketini ihmal etmez, esnafımızın derdini dinler, sorunların çözümünde bizlere yardımcı olurdu" şeklinde konuştu.
Başkan Demirgil, Yazıcıoğlu’nun yaşamı boyunca davasına sadık kaldığını, dürüstlüğünden taviz vermediğini vurgulayarak, "Yaşamı boyunca davasına sadık olan, dürüstlüğünden taviz vermeyen gönül insanı hemşerimizi ve yol arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.
25 Mart 2009 tarihinde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş Mitingi'nin ardından helikopter kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Demirgil, "25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş Mitingi'nin ardından Göksun ilçesi yakınlarındaki Keş Dağı'nda helikopterin düşmesi sonucu rahmetli olan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte, gazeteci İsmail Güneş, eski il başkanı Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe’ye bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.