Erzincan’da matematik artık sadece defterlerde değil, öğrencilerin ellerinde şekilleniyor.
Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulu’nda oluşturulan yeni nesil matematik sınıfı, öğrencilerin öğrenme biçimini kökten değiştiriyor. Okulun Matematik Öğretmeni Ramazan Beydili tarafından tasarlanan sınıf, geleneksel ders anlayışını bir kenara bırakıp öğrencilerin yaparak, oynayarak ve keşfederek öğrenmelerini sağlıyor.

Yaklaşık 120 farklı zekâ oyunu ve çok sayıda somut öğrenme materyali ile donatılan bu özel sınıf, matematiği soyut kavramlardan çıkararak somut deneyimlerle buluşturuyor.
Böylece öğrenciler hem eğleniyor hem de farkında olmadan matematiksel düşünme becerilerini geliştiriyor.

Okul Müdürü Bilgihan Kılıç, hayata geçirilen bu projenin öğrencilerin matematik korkusunu yendiğini ve dersi daha çok sevmelerini sağladığını belirtti.
Kılıç, oluşturulan bu özel ortamdan 620 öğrencinin faydalanacağını da ifade ederek, “Matematik artık öğrenciler için ulaşılmaz değil, dokunulabilir bir ders hâline geldi” dedi.

Yeni sınıf, sadece bir derslik olmanın ötesine geçerek, öğrencilerin düşünme, üretme ve problem çözme becerilerini güçlendiren bir öğrenme laboratuvarı niteliği taşıyor.
Erzincan’daki bu örnek proje, diğer okullara da ilham olabilecek nitelikte.
Matematik artık zor değil; bu sınıfta, her oyun bir formül, her hamle bir öğrenme fırsatı.