İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla açılan davanın 9. duruşması bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İmamoğlu ile birlikte 6 kişinin daha sanık olarak yargılandığı davada, dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunması nedeniyle savcılık makamı mütalaa sunmadı. Bu gerekçeyle duruşma 11 Temmuz 2025 tarihine ertelendi.

Kayısı bitti, üzüm yandı: Anahtar Parti'den 8 maddelik çözüm Kayısı bitti, üzüm yandı: Anahtar Parti'den 8 maddelik çözüm

Mahkeme hakimi, dosyanın savcılıktan dönüşünün beklenmesine ve ardından dosyanın Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Duruşmaya sanık avukatlarının yanı sıra çok sayıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi de katıldı. Dava süreci kamuoyunda büyük ilgiyle takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA