Sivas, dünya şampiyonu milli sporcusu Para Halterci Abdullah Kayapınar’a vefa borcunu anlamlı bir jestle ödedi. Kahire’de 49 kiloda 179 kiloluk tarihi kaldırışıyla zirveye çıkan Kayapınar’ın adı, memleketi Sivas’ta yapımı tamamlanan yeni bir parka verildi.

Sivas Belediyesi tarafından Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde inşası tamamlanan ve içerisinde modern çocuk oyun alanları ile futbol sahası bulunan parkın açılışı, renkli bir törenle gerçekleştirildi. Ahmet Turan Caddesi üzerindeki bu yeni yaşam alanının açılış törenine Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ve bizzat ismi parka verilen Para Halter Dünya Şampiyonu Abdullah Kayapınar katıldı.

Şampiyona Duygulandıran Sürpriz
Törenin en özel anı, Kahire’de düzenlenen Para Halter Dünya Şampiyonası'nda 179 kiloluk rekor kaldırışla altın madalya kazanan milli sporcu Abdullah Kayapınar’a yapılan sürpriz oldu. Kendi isminin verildiği parkın açılışında konuşan Kayapınar, bu anlamlı jest karşısında duygularını dile getirdi: "Bu güzel hediyesi için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, sağ olsun var olsun," dedi.

"Söz Verdik, Açılışını Yapıyoruz"
Abdullah Kayapınar'ı üstün başarısından dolayı tebrik eden Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, yaptığı konuşmada parkın yapım sürecine değindi. Başkan Uzun, "Daha nice başarılarda Abdullah Kayapınar kardeşimizi göreceğiz. Abdullah kardeşimiz bugün dünya şampiyonu olup da bizi gururlandırdıysa bu şampiyonlukta hocamızın da emeği çok büyük. Geçen sene bu bölgede altyapı çalışmaları yaparken mahalle muhtarımıza ve buradaki çocuklara söz vermiştik. Buraya bir park yapacağımızı ve içerisinde halı saha olacağını taahhüt etmiştik. İşte bugün sözümüzü tutuyor ve parkımızın açılışını yapıyoruz. Parkımız şehrimize ve mahallemize hayırlı uğurlu olsun," ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Abdullah Kayapınar, kurdele kesimiyle parkın resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında Belediye Başkanı Adem Uzun ve şampiyon sporcu Kayapınar, parkta bulunan çocuklarla yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Abdullah Kayapınar Parkı, Sivas halkının hizmetine sunulmuş oldu.