Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, 26 Ocak 2026 tarihinde saat 03.47’de kaydedildi. Yerel halkı uykuda yakalayan sarsıntı, çevre ilçelerde de hissedildi ve kısa süreli paniğe neden oldu.

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre depremin yerin 14,78 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Depremin merkez üssü Sındırgı (Balıkesir) olarak açıklanırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar bilgisi paylaşılmadı.
Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve saha tarama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Deprem Gece Saatlerinde Paniğe Neden Oldu
Gece saatlerinde meydana gelen deprem, vatandaşları uykularından uyandırdı. Birçok kişi panikle evlerinden dışarı çıkarken, sosyal medyada depremi hissettiklerini belirten paylaşımlar kısa sürede artış gösterdi. Özellikle Sındırgı ve çevresindeki yerleşim yerlerinde kısa süreli korku yaşandı.
AFAD ve ilgili kurumlar, şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir ihbar bulunmadığını açıkladı.
Deprem Anında Neler Yapılmalı?
Uzmanlar, deprem anında doğru davranışların hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Deprem sırasında:
Panik yapılmamalı, sakin kalmaya çalışılmalı
Sağlam bir eşyanın yanında çök–kapan–tutun pozisyonu alınmalı
Pencere, balkon ve merdivenlerden uzak durulmalı
Asansör kesinlikle kullanılmamalı
Açık alandaysanız bina, direk ve ağaçlardan uzak durulmalı
Bu kurallara uymak, olası yaralanmaların önüne geçilmesini sağlıyor.
Deprem Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Deprem sonrasında ise vatandaşların şu noktalara dikkat etmesi gerekiyor:
Hasarlı binalara kesinlikle girilmemeli
Gaz, elektrik ve su tesisatları kontrol edilmeli
Artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olunmalı
Yetkililerin ve AFAD’ın resmi açıklamaları takip edilmeli
Telefonlar acil durumlar dışında meşgul edilmemeli
Uzmanlar, özellikle artçı depremlerin tehlike oluşturabileceğini vurguluyor.
AFAD’dan Vatandaşlara Uyarı
AFAD, vatandaşları resmi kaynaklar dışındaki bilgi ve söylentilere itibar etmemeleri konusunda uyardı. Depremle ilgili güncel ve doğru bilgilerin yalnızca AFAD ve ilgili kurumların açıklamalarıyla takip edilmesi gerektiği belirtildi.