Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Çaltı köyünde bulunan demir madeni ocağında 17 Kasım’da yaşanan talihsiz olayın ardından başlatılan arama çalışmaları 21. gününe girdi. Heyelan riskini azaltmaya yönelik çalışmaları sahada denetlediği sırada ayağı kayarak heyelanlı bölgeye düşen şantiye müdürü Sabri Yıldırım (66), toprak yığınının kayması sonucu göçük altında kalmıştı.

Aradan geçen üç haftaya rağmen Yıldırım’a hâlâ ulaşılamazken, bölgede yürütülen arama kurtarma faaliyetleri genişletilerek sürdürülüyor. Madende oluşturulan beş farklı arama noktasında, Sivas ve Erzincan’dan gelen AFAD ekipleri ile Sivas İl Jandarma Komutanlığı ve UMKE’den toplam 39 personel, 8 araç ve kadavra arama köpeği görev yapıyor.
Heyelan riski nedeniyle zaman zaman yeni toprak kaymalarının meydana geldiği bölgede çalışmalar büyük bir dikkatle yürütülüyor. Ekipler, güvenlik önlemleri artırılarak hem yüzey taraması hem de derinlemesine kazı yöntemleriyle ilerliyor.
Arazinin dik yapısı, kayaların yüksek hareketliliği ve toprağın doygunluğu operasyonu zorlaştırsa da arama-kurtarma ekipleri umutlarını koruyor. Bölgede görev yapan ekipler, Yıldırım’a ulaşabilmek için gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
Yetkililer, arama alanındaki risk analizlerinin sürekli güncellendiğini, ekiplerin güvenliğini sağlamak için her adımın titizlikle planlandığını belirtiyor. Aile ise büyük bir sabırla bekleyişini sürdürürken, çalışmalardan gelecek olumlu bir habere umut bağlıyor.