13 Ekim 2025
weather
12°
41,8121 %0,23
48,3473 %0,44
5.508,23 % 1,92
Ara
Bizim Sivas Haber GÜNCEL Sivas Divriği'de O Market Şubesi Kapandı: Raflarda Görüntülendi, Belediye Harekete Geçti!

Sivas Divriği'de O Market Şubesi Kapandı: Raflarda Görüntülendi, Belediye Harekete Geçti!

Sivas'ın Divriği ilçesinde faaliyet gösteren BİM market şubesi, Divriği Belediyesi tarafından son tüketim tarihi geçmiş ürün sattığı gerekçesiyle bir gün süreyle kapatıldı. Sivas Divriği BİM kapatıldı haberinin tüm detayları ve belediyenin fahiş fiyat denetimi kararlılığı...

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Sivas'ın Divriği ilçesinde, halk sağlığını hiçe sayan bir uygulamaya karşı Divriği Belediyesi harekete geçti. İlçede perakende sektörünün önemli zincirlerinden biri olan BİM market şubesi, yapılan denetimlerde son tüketim tarihi geçmiş ürün tespit edilmesi üzerine bir gün süreyle kapatıldı. Bu olay, Sivas Divriği'deki market denetimlerinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Denetimler Sıklaştırıldı, Skandal Ürünler Ortaya Çıktı

Sivas'ın Divriği ilçesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde başlattığı kapsamlı fahiş fiyat ve etiket denetimlerinin yanı sıra, vatandaşın sağlığını doğrudan ilgilendiren son tüketim tarihi geçmiş ürün kontrolünü de aralıksız sürdürüyor. Bu titiz çalışmalar sonucunda, ilçede hizmet veren BİM market şubesinde önemli bir skandal tespit edildi.

Zabıta ekiplerinin marketin reyonlarında yaptığı incelemelerde, satışa sunulmaya devam eden çok sayıda son tüketim tarihi geçmiş yufka ürününe rastlandı. Tespiti yapılan bu ürünler, gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından büyük risk teşkil ederken, durum derhal tutanak altına alındı.

Divriği Belediyesi'nden Kararlı Adım: BİM Kapatıldı

Zabıta ekiplerinin hazırladığı tespit tutanaklarının ardından, Divriği Belediyesi yönetimi hızla kararını verdi. Tüketicinin sağlığını tehlikeye atan ve yasalara aykırı bu satış eylemi nedeniyle, söz konusu Divriği BİM kapatıldı. Marketin kapısına asılan tebligat ile ceza uygulamaya konuldu.

Bu karar, Sivas Divriği Belediyesi'nin ilçedeki zincir marketlere yönelik denetimlerdeki kararlılığını ve vatandaşın mağduriyetini önleme konusundaki hassasiyetini gösterdi. Yetkililer, özellikle gıda ürünlerinde bu tür ihmallere kesinlikle tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizdi.

Denetimler Aralıksız Sürecek

Olayın ardından Divriği Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, ilçe genelindeki market denetimi çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, "Halkımızın sağlığı ve bütçesi bizim için önceliklidir. Fahiş fiyat uygulamalarına izin vermediğimiz gibi, son tüketim tarihi geçmiş ürün satışı yaparak vatandaşımızın sağlığını tehlikeye atan hiçbir işletmeye göz yummayacağız. Tespit edilen aykırılıklara karşı en ağır idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir," ifadelerine yer verildi.

Sivas Divriği halkı ise, belediyenin bu kararlı tutumunu memnuniyetle karşıladı. Tüketiciler, özellikle zincir marketlerin denetimlerinin artırılması talebini dile getiriyordu. Bu haber, diğer market zincirleri için de önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *