Sivas-Erzincan karayolunda öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazası kısa süreli paniğe neden oldu. Erzincan-Sivas karayolunun Sarıgöl Mahallesi mevkiinde seyir halinde olan polis aracı, etkili olan kar yağışı nedeniyle kontrolden çıktı. Yolun kayganlaşması sonucu sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği araç, yol kenarındaki şarampole yuvarlandı.
Kazanın ardından bölgede trafik kısa süreli olarak kontrollü şekilde sağlanırken, olay çevrede bulunan sürücüler tarafından yetkililere bildirildi.

Polis Aracı Şarampole Yuvarlandı
Edinilen bilgilere göre, kazaya karla kaplı yol ve olumsuz hava koşulları neden oldu. Görev başındaki polis aracının, Sarıgöl Mahallesi yakınlarında aniden savrulduğu ve şarampole yuvarlandığı öğrenildi. Araçta bulunan iki polis memuru kazada yaralandı.
Kazanın şiddetiyle araçta maddi hasar oluşurken, yaralanan polislerin bilincinin açık olduğu belirtildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralı Polisler Hastaneye Kaldırıldı
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralı polis memurlarına ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Yapılan kontrollerin ardından yaralılar ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Hastanede tedavi altına alınan polis memurlarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yetkililer, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ve tedavilerinin kontrol amaçlı sürdürüldüğünü açıkladı.
Kazayla İlgili İnceleme Başlatıldı
Kazanın ardından polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, kazaya ilişkin detaylı inceleme başlatıldı. Yolun kaygan olması ve hava şartlarının kazaya etkisi araştırılıyor.
Yetkililer, sürücüleri özellikle kış şartlarında dikkatli olmaları, hızlarını düşürmeleri ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Sivas-Erzincan karayolunda zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle benzer kazaların yaşanmaması için denetimlerin sürdüğü belirtildi.
Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.