Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya ile birlikte Adana’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunarak şehre kazandırılması planlanan Hayvan Mezatı Projesi için önemli incelemelerde bulundu.

Başkan Uzun ve beraberindeki heyet, Sivas–Kayseri Karayolu üzerindeki Budaklı yol ayrımında kurban pazarı olarak düzenlenen alanda hayata geçirilmesi hedeflenen mezat projesine örnek teşkil eden modeli incelemek üzere Adana’ya gitti. Heyet, çiftçilere ve üreticilere alım-satım sürecinde büyük kolaylık sağlayan sistemin işleyişi hakkında yetkililerden kapsamlı bilgi aldı.

İncelemelerin ardından Adana Ticaret Borsasını ziyaret eden Başkan Uzun, Borsa Başkanı Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanı Osman Bağış ile bir araya gelerek projenin ayrıntılarını değerlendirdi. Uzun, gösterdikleri misafirperverlik için borsa yönetimine teşekkür ederek iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Sivas heyeti daha sonra plastik sektöründe faaliyet gösteren Meltem Kimya firmasını ziyaret etti. Firma yetkilileri hemşehrileri Turan Şahin ve Fuat Şahin ile görüşen Başkan Uzun, şirketin kurucusu merhum Hulusi Şahin ile Şahin ailesinin Sivas’a kazandırdığı 16 derslikli Bekir-Latife Şahin İlkokulu nedeniyle aileye teşekkürlerini iletti. Uzun, hem kent adına hem de eğitim camiası adına bu katkının büyük değer taşıdığını belirterek başarılarının devamını diledi.

Sivas’ın ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunacak projeler için yürütülen bu temasların, özellikle üreticilerin beklentilerine yanıt verecek Hayvan Mezatı Projesi açısından önemli bir adım olduğu ifade edildi.