15 Şubat 2026
weather
5°
43,7339 %0.19
51,9339 %-0.02
7.075,98 % 2,56
Ara
Bizim Sivas Haber GÜNCEL Sivas'ta Kar Altında Kalan Canlar İçin Seferberlik

Sivas'ta Kar Altında Kalan Canlar İçin Seferberlik

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi, yoğun kış şartlarında besin bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için doğaya yem desteği sağladı.

KAYNAK: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten
Okunma Süresi: 2 dk

Sivas’ta etkisini artıran yoğun kar yağışı ve sert kış koşulları, yabani hayvanların yaşam mücadelesini her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Bu zorlu süreçte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından doğaya yem desteği sağlanarak yabani hayvanlar için önemli bir adım atıldı. Çalışma, hem doğaya hem de canlı yaşamına yönelik duyarlılığıyla dikkat çekti.

Üç Noktada Yemleme Çalışması Yapıldı

Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ün talimatları doğrultusunda yürütülen çalışma kapsamında, Sivas’ta belirlenen üç farklı noktada yemleme yapıldı. Kar örtüsünün yoğun olduğu bölgelerde gerçekleştirilen etkinlikte, yabani hayvanların kış aylarında besine ulaşmakta yaşadığı sıkıntıların azaltılması hedeflendi. Çalışmaya Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sefer Türk ile Sivas’ta ikamet eden öğrenciler katıldı.

Her Canlı Türü İçin Ayrı Besin Desteği

Yemleme çalışmasında, yabani hayvanların beslenme alışkanlıkları dikkate alındı. Yabani yırtıcı hayvanlar için tavuk eti ve parça etler bırakılırken, yabani kuşlar için kuş yemleri ve çeşitli tahıllar doğaya serpiştirildi. Diğer yabani hayvanlar için ise saman balyaları uygun noktalara yerleştirildi. Böylece doğadaki farklı türlerin ihtiyaçlarına yönelik dengeli bir besin desteği sağlandı.

Yemleme Çalışmaları Sürecek

Veteriner Fakültesi yetkilileri, yoğun kar örtüsünün devam ettiği dönemlerde yemleme çalışmalarının periyodik olarak sürdürüleceğini belirtti. Yapılan açıklamada, doğada yaşam mücadelesi veren hayvanların unutulmaması gerektiği vurgulanarak, “Bu dünya hepimizin ve yaşamı tüm canlılarla birlikte paylaşıyoruz” mesajı paylaşıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e, yabani hayvanların korunmasına yönelik bu anlamlı çalışmaya verdiği desteklerden dolayı teşekkür edildi. Üniversitenin çevre ve canlı yaşamına yönelik hassasiyeti, bu çalışmayla bir kez daha ortaya konmuş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *