35 yıldır hal esnafı olarak çalışan Gülbil, Sivas’ın "lahananın başkenti" olduğunu belirterek, burada yetişen lahananın lezzetinin bölgenin suyu ve toprağı sayesinde farklı olduğunu dile getirdi. Gülbil, Sivas lahanasının özellikle soğuk hava sayesinde daha da lezzetlendiğini vurgulayarak, "Normalde tarladan topladığımız lahananın üzerine kar yağar ve donar. Donan lahana bozulmaz, aksine lezzetlenir. Ancak bu yıl beklenen kar yağmadı, bu yüzden Sivas lahanası erkenden bitti" dedi.

Sivas’ta lahananın çeşitli yemeklerde kullanıldığını dile getiren Gülbil, "Burada insanlar sarmasını, haşlamasını, bardısını yaparak tüketir. Lahanayı seviyoruz. Ama bu yıl beklediğimiz soğuklar olmayınca Nisan’a kadar satmamız gereken Sivas lahanasını bir hafta önce tükettik" diye konuştu.

Gülbil, şu anda Sivas lahanasının yerine başka bölgelerden gelen lahanaların satıldığını belirterek, "Şu anda elimizde Niğde lahanası var. Ama Sivas lahanasının tadı bir başka" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Enes Bulut