Sivas'ın köklü basın kuruluşlarından Bizim Sivas Gazetesi imtiyaz sahibi Muhsin Kaya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez'i makamında ziyaret ederek önemli bir buluşmaya imza attı. Görüşmede, Sivas ve Türkiye basın sektörünün bugünü ve yarını masaya yatırıldı.
BASIN SEKTÖRÜNDEKİ YENİLİKLER VE İŞ BİRLİKLERİ KONUŞULDU
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Muhsin Kaya ve Prof. Dr. Mustafa Gülmez, hızla dijitalleşen dünyada Türkiye ve özellikle Sivas'taki basın sektöründe yaşanan yenilikleri ve bu yeniliklere adaptasyon süreçlerini değerlendirdi.
İkili, iletişim ve basın sektörünün gelişimine katkı sağlayacak potansiyel programlar ve iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Görüşmenin önemli gündem maddelerinden biri de basın sektörünün geleceği ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş sahasındaki kariyer imkanları oldu.
Öğrencilerin sektöre daha donanımlı hazırlanmaları için yapılabilecek ortak çalışmalar üzerinde duruldu.
DEKAN GÜLMEZ'E ANLAMLI HEDİYE
Görüşmenin sonunda, Bizim Sivas Gazetesi imtiyaz sahibi Muhsin Kaya, Sivas'ın yetiştirdiği önemli değerlerden, usta yazar Yavuz Bülent Bakiler'in kaleminden çıkan "Harman" isimli kıymetli eserini SCÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez'e takdim etti.
Bu anlamlı hediye, Sivas'ın kültürel zenginliğine ve edebi mirasına yapılan bir vurgu olarak da dikkat çekti. Dekan Gülmez, nazik ziyareti ve anlamlı hediyesi için Muhsin Kaya'ya teşekkürlerini sundu.
Muhsin Kaya ve Prof. Dr. Mustafa Gülmez arasındaki bu verimli görüşmenin, Sivas basın sektörünün dinamiklerine ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimlerine olumlu katkılar sunması bekleniyor. Yerel basın ve akademi arasındaki bu tür diyalogların, sektörün geleceğine ışık tutması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.