Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır Beldesi'nde geçtiğimiz günlerde 25 metrelik kuyuya düşen 6 yaşındaki Yiğit Öztürk'ü ip sarkıtarak kurtaran ve köyün kahramanı ilan edilen İmam-Hatip Süleyman İnce, hem o korku dolu anları anlattı hem de bu cesaretinin ardındaki önemli bir detayı paylaştı: İmam İnce, aynı zamanda bir AFAD gönüllüsü ve 6 Şubat depremlerinde de görev yapmış tecrübeli bir isim.
"Yaşam belirtisi alamadık ama indim"
Olayı duyar duymaz hiç düşünmeden harekete geçtiğini belirten İmam Süleyman İnce, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Cami avlusunda sohbet ederken çocuklar geldi, 'kuyuya çocuk düştü' dediler. Hemen koştuk, yanımıza ip aldık.
Çocuğa seslendik fakat bir ses alamadık ama kuyunun içerisinde bir can olduğunu düşünerek kuyuya girdim" Kuyunun 20-25 metre derinliğinde olduğunu öğrenince gerekli önlemleri alarak indiğini belirten İnce, karşılaştığı manzarayı ise, "Çocuğu gördüğümde göğüs hizasına kadar suyun içindeydi.
Küçük çocuk, soğuk havadan dolayı hipotermi geçirecek durumda olduğunu ve kendinde olmadığını fark ettim" sözleriyle ifade etti. İnce, saniyelerle yarıştıklarını ve çocuğu omzuna bağlayarak yukarı çıkardıklarını söyledi.
Tevrübesi hayat kurtardı: AFAD gönüllüsü ve izcilik geçmişi
İmam İnce'nin bu soğukkanlı ve başarılı müdahalesinin ardında yatan nedenlerden biri de sahip olduğu tecrübe ve eğitimler oldu. İnce, "Benim zaten Diyanet bünyesinde lisanslı izcilik belgem bulunuyor.
Bunun dışında AFAD gönüllüsüyüm ve 6 Şubat depremlerinde görevler almıştık" diyerek kurtarma operasyonlarındaki deneyimine işaret etti. Bu bilgi, İnce'nin neden tereddüt etmeden ve doğru yöntemlerle hareket edebildiğini de açıklığa kavuşturdu.
Baba Öztürk: Hocam herkesin yardımına koşar
Olay anında büyük bir çaresizlik yaşadığını belirten minik Yiğit'in babası Hakan Öztürk ise İmam Süleyman İnce'ye minnettar olduklarını söyledi. "Hocam hiç düşünmeden kuyuya indi ve çocuğumuz bize teslim etti. Allah hocamızdan razı olsun. Hocamız köydeki herkesin yardımına koşar. Ona çok teşekkür ediyoruz" diyerek İnce'nin sadece bu olayda değil, her zaman yardımsever biri olduğunu vurguladı.
İmam Süleyman İnce'nin AFAD gönüllüsü kimliği ve deprem tecrübesi, kahramanlık hikayesine yeni bir boyut katarken, aldığı eğitimin ve gönüllülük ruhunun ne kadar hayati olabileceğini de gösterdi.