04 Aralık 2025
weather
5°
42,4616 %0.03
49,6891 %0.26
5.725,78 % -0,26
Ara
Bizim Sivas Haber ÖZEL HABER Divriği Kapadokya Hattı: Bölgenin Turizm Kaderi Değişecek!

Divriği Kapadokya Hattı: Bölgenin Turizm Kaderi Değişecek!

Divriği'nin turizm potansiyelini katlayacak hamle: Nuri Demirağ Havaalanı yeniden faaliyette. İş insanı Çalapverdi, Kapadokya turist bağlantısı ve haftalık sefer sayısını açıkladı. Bu gelişme bölge için ne anlama geliyor?

MUHABİR: Enes Bulut
Okunma Süresi: 3 dk

Sivas’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ilçesi Divriği, turizm alanında çığır açacak bir gelişmenin heyecanını yaşıyor. Uzun yıllardır atıl durumda bulunan tarihi Nuri Demirağ Havaalanı, bölgenin turizm geleceğini yeniden şekillendirmek üzere faaliyete geçirildi. Bölgenin önemli sanayicilerinden İhsan Çalapverdi, havaalanının asıl hedefini ve Kapadokya bağlantısını özel olarak anlattı.

Sivas’ın tarihi ve kültürel mirasıyla öne çıkan incisi Divriği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla resmi açılışı yaklaşık bir hafta önce gerçekleşen, ancak detayları merak konusu olan Nuri Demirağ Havaalanı projesiyle yeniden gündemde.

1942 yılında hizmete girdikten sonra atıl duruma düşen bu tarihi tesisin yeniden canlanması, Divriği’de büyük bir coşku yarattı. Bölgenin önde gelen iş insanlarından İhsan Çalapverdi, havaalanının tekrar hizmete girmesiyle ilgili memnuniyetini dile getirirken, projeyi hayata geçiren iş insanı Aslan Küçükemre’ye teşekkürlerini iletti.

Asıl Amaç: Yurt Dışı Turistleri Divriği’ye Bağlamak

İhsan Çalapverdi, Bizim Sivas mikrofonlarına yaptığı özel açıklamada, havaalanının yeniden açılmasının ardındaki temel stratejik amacı ilk kez bu kadar net ortaya koydu. Çalapverdi, projenin asıl hedefinin sadece bölge halkına hizmet vermek olmadığını, çok daha büyük bir turizm potansiyelini hedeflediğini vurguladı:

“Buradaki esas amaç, yurt dışından gelecek olan turistler için Kapadokya ile Divriği arasındaki bağlantıyı sağlamak.”

Çalapverdi, Divriği’nin Kapadokya ile turizm açısından müşterek değerlere sahip olduğuna dikkat çekerek, bu hava yolu bağlantısının, daha önce karayoluyla planlanan projeden çok daha önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Seferler Başlıyor: İlk Etapta Haftada İki Gün Planlanıyor

Çalışmalar sonucunda 50-60 kişilik uçakların inişine uygun hale getirilen havaalanının, tamamen faaliyete geçtiğinde bir sefer takvimine sahip olacağı açıklandı. Çalapverdi, planlanan ilk uçuş sıklığına dair önemli bir bilgiyi paylaştı:

“Şu anda havaalanı 50-60 kişilik uçakların inişine uygun hale getirildi. Tamamen tamamlandığında haftada iki gün sefer planlanıyor. Bu da Divriği’nin turizm geleceği açısından çok önemli bir adım olacak.”

Bu gelişme, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası gibi UNESCO miraslarını barındıran tarihi kente ulaşımı kolaylaştırarak, bölgeyi yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirme hedefine ulaşmasında kritik bir rol oynayacak. Bölge halkı tarafından büyük bir heyecanla karşılanan bu adım, Divriği’nin turizmde yeni bir döneme girmesinin habercisi olarak yorumlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *