Yeşilay Sivas Şubesi Başkanı Halit Köksal, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği buluşmada bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirdi. 2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edilmesine dikkat çeken Köksal, bu kararın bağımlılıklardan arınmış bir toplum hedefi açısından önemli bir farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Yeşilay’ın 106 yıldır sürdürdüğü mücadelenin, bugün sahada daha güçlü ve yaygın bir şekilde devam ettiğini söyledi.
YEDAM 10 Yıldır Ücretsiz Destek Sunuyor
Toplantıda Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) faaliyetlerine de değinen Köksal, merkezin yaklaşık 10 yıldır ücretsiz psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti. Bağımlılıkla ilgili destek almak isteyen vatandaşların 115 numaralı YEDAM Danışmanlık Hattı’nı arayabileceğini hatırlatan Köksal, gizlilik esasına dayalı bu hizmetin birçok kişinin hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Gönüllülerle Büyüyen Bir Hareket
Yeşilay’ın geniş bir gönüllü ağına sahip olduğunu belirten Köksal, Genç Yeşilay, kadın komisyonları ve proje ekipleriyle toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Çocuklar, gençler ve aileler için bilinçlendirme çalışmaları yürütüldüğünü aktaran Köksal, sağlıklı yaşamın ve bağımlılıklardan uzak bir hayatın önemini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle anlattıklarını dile getirdi.
Sivas’ın Her Noktasında Sahadalar
Yeşilay Sivas Şubesi’nin kent genelinde geniş bir çalışma alanına sahip olduğunu ifade eden Köksal, okullar, üniversiteler, sevgi evleri, cezaevleri, spor organizasyonları ve sosyal alanlarda aktif olduklarını söyledi. Engelli ve yaşlı ziyaretleriyle de toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Köksal, “Amacımız bir kişiyi bile bağımlılıktan kurtarabilmek. Bu bile bizim için büyük bir başarıdır” dedi. Köksal, tüm Sivaslıları Yeşilay’ın etkinliklerine katılmaya davet etti.