Cemmu ve Keşmir’de Sel Felaketi: 40 Ölü, 220’den Fazla Kayıp

Hindistan’ın Cemmu ve Keşmir eyaletlerinde şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi, büyük bir yıkıma yol açtı. Kishtwar bölgesindeki Chashoti köyünde yaşanan olayda, 2’si ordu mensubu olmak üzere en az 40 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, 120’den fazla kişinin yaralandığını ve 220’den fazla kişinin kaybolduğunu bildirdi. Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF), Eyalet Afet Müdahale Gücü (SDRF), asker, polis ve gönüllülerden oluşan ekiplerce yürütülen çalışmalarda 120 kişi kurtarıldı. Afet sırasında bir aşevinin gıda dağıtımı yaptığı, bu sırada birçok kişinin akıntıya kapıldığı belirtildi.

Yaralıların Durumu Ağır, Ölü Sayısı Artabilir

Bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu bildirildi. Arama-kurtarma ekipleri, kayıplara ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, yoğun yağışların devam etmesi nedeniyle riskin hâlâ yüksek olduğunu vurgularken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Aşırı Sıcaklardan 56 Kişi Hayatını Kaybetti !
Aşırı Sıcaklardan 56 Kişi Hayatını Kaybetti !
İçeriği Görüntüle

Hindistan Liderlerinden Taziye ve Dayanışma Mesajları

Hindistan İçişleri Bakanlığı, hükümetin durumu yakından takip ettiğini ve Cemmu ile Keşmir halkının yanında olduğunu açıkladı. Başbakan Narendra Modi, selden etkilenenlere en kısa sürede yardım ulaştırılması için tüm imkânların seferber edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu da hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kaynak: İHA