Sivas Belediyesi tarafından şehirde doğal ürünlerin doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Yenişehir pazar alanında "Doğal Ürünler ve Köy Pazarı" kuruluyor.
Her cumartesi sabah saat 07.00’de başlayacak olan pazarda, tezgah ücreti alınmayacak. Köylerde, ilçelerde ve şehirde üretim yapan vatandaşlar pazara katılarak kendi ürünlerini doğrudan satışa sunabilecekler.
Pazarda; süt, yoğurt, peynir, tereyağı, turşu, fasulye, domates, köy ekmeği, yufka, kuşburnu, salça, reçel gibi doğal ve ev yapımı ürünler satışa sunulabilecek. Bu sayede üreticiler emeklerinin karşılığını alırken, şehirde yaşayan vatandaşlar da daha uygun fiyatlarla doğal ürünlere ulaşabilecek.
Katılım sağlamak isteyen üreticiler, yaşadıkları bölgenin muhtarıyla iletişime geçebilir veya detaylı bilgi ve kayıt için 0549 441 02 57 numaralı telefonu arayabilirler.