İsrail - Filistin çatışması gündemde her an hızla yayılmaya devam ederken, birçok ülke şehirler destek mesajları, yürüyüşler düzenledi. Sivas'ta bugün Filistin için tek yürek oldu.
Sivas İHH İnsani Yardım Vakfı meydanda açtığı, "KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR" pankartı ile yürüyüş ardından konuşmalara yer vererek Filistin'e destek oldu. Tekbir getirilerek yapılan yürüyüşte "Kahrolsun İsrail, Filistin canımız feda olsun kanımız , oluk oluk kan aksa kurtulacak el aksa, Hamas'a selam direnişe devam" sesleri yankılandı. Yürüyüş ardından Filistin'in özgürlüğüne kavuşabilmesi ve dini değerlerin korunması için meydanda dualar edildi. Meydan üzerinde bulunan toplumdan Amin sesleri yükseldi. Kale Camii de toplum tarafından namaz kılındı.
Mescid-i Aksa' da Namaz Kılmak İsteyenlere Saldırıldı!
CNN Türk canlı yayınında Fulya Öztürk ve Halil Kahraman ekranlara Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için toplanan Filistinlilere İsrail polisinin müdahalesini bugün an ve an paylaştı. Namluyu basın mensuplarına doğrultmalarına rağmen canlı yayında an an görüntüler aktarıldı. İç acıtan görüntülerde İsrail polisleri Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermiler ile saldırdı. Seccadeler ise aktarılan görüntülerde yol üzerinde öylece serili kaldı.
Sosyal Medya Savaşı!
Tüm Dünyanın gündemine oturan İsrail-Filistin çatışmaları an ve an basın mensupları tarafından aktarılırken, halk tarafından çekilen görüntülerde özellikle habercilik alanı ile meşhur X(Twitter) mecrasında doğruluğu kontrolsüz şekilde paylaşılıyor. Yapılan paylaşımlara sınırlandırılma getirilmiyor. Türkiye'de yaşanan Asrın Felaketi X sosyal medyasından asıllı ve asılsız birçok paylaşımla vatandaşı yoran bir hal almıştı. İsrail-Filistin çatışmaları için durum daha ciddi bir hal aldı. Adeta sosyal medya bir savaş alanına dönerken insanlar birbirleri ile yorumlar üzerinde kavgalara başladı. Asparagas habercilik çoğalırken basın mensupları dışında görüntü alan ve paylaşan halkı eyleme, sürükleyen doğruluğu belirli olmayan fotoğraf, video ve yazılar sosyal medyayı bir savaş alanına çevirdi. Yapılan paylaşımlar birçok halkı birbirine düşürmeye, kavgaya sebebiyet verirken, insanların bu konuda doğruluğu kanıtlanmamış paylaşımlar yapmaması öneriliyor.
BİZİM SİVAS HABER- SİVAS HABER- İHH- CNN TÜRK- FİLİSTİN- İSRAİL