Sivas'ın su sorununun çözümü için çalışmalar gerçekleştiren Sivas Belediyesi, su kaynaklarının tespitine yönelik çalışmalarını hızlandırdı.
Sivas şehir merkezinde su kayıp kaçaklarını önlemeye yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Sivas Belediyesi, bu konuda çözüm odaklı olarak çalışmalarını hızlandırırken, aynı zamanda su kaynaklarının tespiti için de kolları sıvadı.
Sivas Pusat Özen Barajı başta olmak üzere, Tavra Deresi'ne alternatif olarak Koç Deresi'nde de sondaj çalışması yapan Sivas Belediyesi, su sorununa çözüm bulmak için su kaynaklarını tesbit ediyor. Yıllardır sorun olan su sorunu çözmek için Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, su kaynaklarını Sivas'a aktarmak için özel ekip kurdu. Şehrin yakın yerlerindeki su kaynaklarını Sivas'a aktarıp su problemini bitirmek için kolları sıvadı.
Hafik Gölü değil, dere
Sivas Hafik Gölü ile ilgisi olmayan dere yatağı Sivas su hattyına bağlanacak. Hafik Gölü'nü görmeyen su direk Kızılırmak"a dökülürken, dere yatağında 2 metre açılan su yüzeye alınacak. Pusat"ten gelen su hattı bu derenin 50 metre yanından geçiyor. Acil bu durumda buradan suyu alıp direk hattı besleyecek. Şehrin olası bir durumda susuz kalmaması için acil durum sigorta niteliğinde yapılan bu çalışma ile Sivas'ın su sorununa çözüm arandığına dikkat çekiliyor.