Sivas'ı da yakından ilgilendiren Malatya-Sivas karayolunda, bugün korku dolu anlar yaşandı. Şanlıurfa'dan Samsun'a gitmekte olan ve içinde 30'dan fazla yolcu bulunan bir otobüs, kamyonetle çarpışarak refüje çıktı. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralanırken, otobüsün karşı şeride geçmemesi olası bir faciayı önledi.
Sivas - Malatya Karayolunda Korkutan Kaza! Yolcu Otobüsü ile Kamyonet Çarpıştı! pic.twitter.com/vjFoC2bGhB
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) June 13, 2025
Kaza Toksöğüt Mevkiinde Meydana Geldi
Edinilen bilgilere göre kaza, Malatya-Sivas karayolu Toksöğüt mevkiinde meydana geldi. Şanlıurfa'dan yola çıkan 02 AU 426 plakalı, Mercedes marka, Ünal Turizm firmasına ait yolcu otobüsü, henüz bilinmeyen bir nedenle bir kamyonet ile çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs, orta refüje çıkarak durabildi. Kazayla birlikte otobüste bulunan 30'dan fazla yolcu büyük bir panik ve korku yaşadı.
Yolcular Büyük Panik Yaşadı
Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 1 kişiye ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle Malatya-Sivas karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Jandarma, kazanın kesin nedenini belirlemek için geniş çaplı bir inceleme başlattı.