Sivas'ın meşhur olan etliekmeğine vazgeçilmez olanı da eklendi Katmerler. 

Sivas denilince akıllara gelen Sivas Etliekmeği Sivas sofralarının vazgeçilmezi. Artan fiyatlara rağmen Sivaslılar etliekmeğinden asla vazgeçmiyor. Konu hakkında açıklamada bulunan yılların pide esnaflarından Yahya Arslan, "40 yıllık ekmek ustasıyım.

Kendi işyerimde 40 yıldır bu mesleğimi sürdürüyorum. Sivas etliekmeği Sivas'ın meşhurudur ve Sivaslıların asla vazgeçemeyeceği öğünüdür" dedi.
Gerek misafir geldiğinde, gerek sabah kahvaltısı başta olmak üzere tatil günlerinde ailecek bir arada etliekmek yaptırarak yenildiğini ifade eden Yahya Arslan, "Konya'nın da etliekmeği meşhur, bizim de.

Sivas'ın meşhur olması hem etinden hem de biz ustaların elinden çıkan mis gibi hamurundan kaynaklıdır" şeklinde konuştu.

Şehir dışından siparişler var

Son 20 yıldır Sivas'ta pide fırınlarında katmer ve çöreklerin de piştiğini, artık Sivaslılar için katmer ve çöreklerin de tıpkı etliekmek gibi vazgeçilmez olduğunu söyleyen ekmek ustası Arslan, "Artık Sivas denilince akla etliekmek gibi katmer ve çörek geliyor. Şehir dışına hediye olarak götüren de var, sipariş verenler de var. Sivaslılar katmerlerini, çöreklerini tıpkı etliekmek gibi benimsedi" dedi.

Muhabir: Musa Demir