Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri için başvurduğu akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak tüm fakülte adına 3 yıl süreyle "Tam Akreditasyon" belgesi almaya hak kazandı.

Bu önemli başarı dolayısıyla, Turizm Fakültesi Uygulamalı Eğitim Tesisinde bir takdim töreni düzenlendi. Programa, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Değirmen’in ev sahipliğinde, akreditasyon sürecine katkı sağlayan akademisyenler katıldı.

Törende, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) adına Prof. Dr. Halit Suavi Ahipaşaoğlu tarafından “Turizm İşletmeciliği” programının akreditasyon belgesi, Prof. Dr. Süleyman Değirmen’e takdim edildi. “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” programının akreditasyon belgesi ise Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) sektör temsilcisi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Cebeli tarafından yine Prof. Dr. Değirmen’e sunuldu.

Prof. Dr. Süleyman Değirmen törende yaptığı konuşmada, sürece katkı sunan tüm akademisyenlere teşekkür ederek, “Bu başarı fakültemizin eğitim kalitesinin bir göstergesidir. Akreditasyon sürecini geliştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten