Sivas mutfağının eşsiz lezzetlerinden yufka tatlısı ve kavurma eriştesi , köklü geçmişleriyle dikkat çekiyor.

Sivas’ın Tatlısı: Yufka Tatlısı

Sivas mutfağının en özel tatlılarından biri olan yufka tatlısı, tamamen el yapımı ve Sivas’a özgü bir hamurdan hazırlanıyor.

Başka hiçbir şehirde bulunmayan bu özel tatlı, sütle yoğrulan hamurun kızartılıp şerbetlenmesiyle yapılıyor. Yörede tatlı olarak bilinse de bazı yerlerde yemek olarak da tüketildiği söyleniyor.

Kavurma Eriştesi: Sivas’ın Kendine Has Eriştesi

Sivas’ın en özel eriştelerinden biri olan kavurma eriştesi, yumurtasız olarak bol tuzla hazırlanır. İple kesildikten sonra taş fırınlarda kavrulan bu erişte, ev makarnaları gibi pişirilerek tüketilir.

Alper Dalak'ın Sivas'ın yöresel hamur işi yemeklerinden birisi olan bir diğer yöresel erişte türü ise bacaklı çorbalık eriştesidir. Yeşil mercimekle pişirilen bu çorba, halk arasında "ilaşkı" olarak da bilinir.

Muhabir: Enes Bulut