24 Ocak 2026
weather
-0°
43,3725 %0.25
51,3279 %0.73
6.945,51 % 1,57
Ara
Bizim Sivas Haber ÖZEL HABER Sivaslılar için yün yıkamalar başlıyor, denetim olacak mı?

Sivaslılar için yün yıkamalar başlıyor, denetim olacak mı?

Sivas'ta su sorunu artan sıcaklar, istenen yağışlar olmaması ile birinci gündem olmaya aday. Ama Sivas'ta yün, halı yıkama sezonu da başlıyor. Belediye'nin işi bu yönüyle artacak.

MUHABİR: Gülşah Akkaş Yaman
Okunma Süresi: 1 dk

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Belediye Meclis Toplantısı'nda açıkladığı su zammı ardından, "Sivas'ın birinci önceliği su olacak. Dünya bin yılın en kurak mevsimini yaşıyor. Suyun kıymetini bileceğiz. Sivaslılar olarak suyu tasarruflu kullanmayı öğreneceğiz. Halı, yün, araba, cadde ve sokaklar artık şebeke suyuyla yınaılmamalı, tasarrufa yönelmeliyiz" demişti.

BİLİNÇLENDİRME ŞART!

Sıcaklığın daha da arttığı, yeterli yağışların olmaması ile birlikte Sivas 4 Eylül Barajı'nda yine tehlike çanları çalmaya başlarken, Sivaslılar da başta yün olmak üzere, halılarını çıkarmaya başlıyor. Bu konuda yapılacak olan denetimlerin nasıl olacağı bilinmez ama, halkın bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik Sivas Belediyesi'nin daha aktif çalışması bekleniyor.

Gerek broşürler, gerek muhtarlar aracılığıyla yapılacak olan duyurulara daha fazla eğilerek halkın bilinçelndirilmesine yönelik çalışmalar yapılması bekleniyor.

ARAÇ YIKAMALARI DURDURULMALI

Özellikle araçlarını yıkamayı seven Sivaslılar, şebeke suyunu araçlarına uzattıkları hortumla yıkamayı sürdürüyor. Bir çeşme kenarı veya evinin önünde araçlarını yıkayan vatandaşlara sık sık rastlanırken, araçlar başta olmak üzere profesyonel olarak yıkama yapılan servislere vatandaşların yönlendirilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *