Programa katılan TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, son dönemdeki siyasi gelişmelere değinerek, ülkenin huzurunu bozmaya yönelik eylemlere karşı uyarılarda bulundu.

ABDULLAH GÜLER'DEN SİYASİ PARTİLERE UYARI

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, iftar programında yaptığı konuşmada, son günlerde farklı illerde yaşanan eylemlere dikkat çekti.

Güler, “Bu ülkenin huzurunu, birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Özellikle sorumsuz bazı siyasi parti başkanlarına sesleniyorum: Bu milletin geleceğini, birliğini ve beraberliğini bozacak eylemlerde bulunmayın.

Sorumluluk duygusuyla hareket edin. Halkımızı tahrik etmeye, gençlerimizi sokağa dökmeye yeltenmeyin. Bu ülkenin geleceği birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kuruludur” dedi.

FEDERASYONUN ÇALIŞMALARINDAN ÖVGÜYLE BAHSEDİLDİ

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Gün, federasyonun son 8 ayda gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Gün, “Federasyon olarak hemşehrilerimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

275 program düzenledik ve yaklaşık 10 bin 250 hemşehrimizle temas kurduk. Hedefimiz 100 bin üyeye ulaşmak ve Sivaslıların kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak. Genel merkez binamızı kiraladık ve 8 katlı yeni binamızı açacağız.

Dünya Sivaslılar Günü’nü Kayseri’de 6 bin kişiyle kutladık. Bu etkinlik, Sivaslıların gücünü ve birliğini gösteren önemli bir organizasyon oldu. 5 Ağustos’ta da Kayseri’de Sivaslılar Günü’nü düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ VE SİVAS'IN KARDEŞLİĞİ VURGULANDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas ve Kayseri’nin tarihsel bağlarına değinerek, “Biriz, beraberiz.

Sivas, Kayseri ve Türkiye olarak et ve tırnak gibiyiz. Kayseri ve Sivas, Selçuklu medeniyetinin iki güzel şehridir. Bu medeniyetin en güzel insanlarını bağrımıza basıyoruz” dedi.

SİVASLILARIN KAYSERİ'YE KATKISINA TEŞEKKÜR

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Sivaslıların Kayseri’nin gelişimine büyük katkılar sunduğunu belirterek, “Sivaslı Dernekler Federasyonu, hemşehrilerine sahip çıkmak adına büyük çaba sarf ediyor. Sivaslılar, Kayseri’ye renk katıyor ve bu şehrin gelişimine önemli destekler veriyor.

Buradan baktığımda adeta ailemi görüyorum. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI ÖN PLANDAYDI

Programa katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da birlik ve beraberlik mesajları vererek, programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kayseri’de düzenlenen bu anlamlı buluşma, Sivaslıların dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne sererken, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapıldı.

Kaynak: İHA