Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sonrası atıştırmalık arayışına giren Sivaslı vatandaşlar, hafif tatlıları tercih ediyor.

Hafızlar Tek Sofrada Buluştu Hafızlar Tek Sofrada Buluştu

Ege Bölgesi'nde sıkça tüketilen lokma tatlısı, Sivas’ta da yoğun ilgi görüyor. Kentte 8 yıldır lokma tatlısı üretip satan esnaf Ercan Boyraz, “Lokma tatlısı hafif ve aperatif bir tatlı olduğu için Sivaslı vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun oluyor.” dedi.

Ege mutfağına ait bir tatlıyı Sivas’ta satışa sunmanın başta riskli olabileceğini düşündüğünü belirten Boyraz, “Bu işe başlamadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirdik. Ancak Sivaslılar lokma tatlısını sevdi, her gün taze olarak satışa sunduğumuz tatlımız neredeyse tezgahta hiç kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

Sivas mutfağının genellikle etli ve yağlı yemeklerden oluştuğunu, bu nedenle iftar sofralarında ağırlık hissi yaratabildiğini söyleyen Boyraz, iftar sonrası hafif tatlılara yönelimin arttığını vurguladı.

Ramazan ayındaki yoğun talebe yetişebilmek için tezgah sayılarını artırdıklarını belirten Boyraz, “Diğer aylarda tek tezgah ile üretim yapıyoruz ve yoğun ilgi görüyoruz. Ramazan ayında bu talebe yetişebilmek için iki tezgahla çalışmaya başladık, ancak yine de siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz. Sivaslı vatandaşların ilgisinden oldukça memnunuz.” dedi.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman