Sivas’ta Neden Sivas Köftesi Bu Kadar Meşhur?
Sivas’ta Neden Sivas Köftesi Bu Kadar Meşhur?
İçeriği Görüntüle

Sivas’ta balık severlerin uzun süredir beklediği an geldi. 5 Eylül 2025 Cuma günü itibarıyla balık sezonu resmen açıldı. Şehirdeki balıkçı tezgahları, hamsi ve istavrit gibi sevilen çeşitlerle dolmaya başladı. Ancak geçen yılın yıldızı palamutun bu sene neredeyse hiç olmaması, sezonun en şaşırtıcı detayı olarak öne çıkıyor.

Palamut sevenlere kötü, hamsi sevenlere iyi haber

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte Sivas’taki balıkçılar da "Vira Bismillah" diyerek sezonu açtı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan işletme sahibi Burak Somtaş, yeni sezonun tüm Sivas halkına hayırlı olmasını diledi.

Somtaş, geçen yılı "palamut yılı" olarak tanımlarken bu sezon beklentinin düşük olduğunu söyledi:
"Palamut geçen seneye göre az diyebiliriz, hatta yok denecek kadar az. Denizde gözükmüyor. Ancak hamsi ve istavritte tam tersi bir bolluk var. Tezgahlarımıza ilk ürünler geldi. İlerleyen günlerde havaların soğumasıyla birlikte hamsi, istavrit ve diğer balık çeşitlerinin daha da bollaşmasını bekliyoruz."

Tezgahlarda hangi balıklar var

Sezonun açılmasıyla tezgahlarda çeşitliliğin arttığını ifade eden Somtaş, Sivaslılara balık tüketmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu:
"Şu anda hamsi, istavrit, çipura, levrek, barbun, mezgit, uskumru ve Karadeniz somonu gibi balıkların tam sezonu. Balık, denizde kendi başına yetişen en doğal ve sağlıklı besinlerden biri. Hem hesaplı hem de besleyici. Yeni sezonun açılmasıyla birlikte tüm Sivas halkını taze ve lezzetli balıkları tatmak üzere tezgahlarımıza bekliyoruz."

Sivas’ta balık sezonunun başlamasıyla birlikte, şehirdeki balıkçıların yüzleri gülüyor, balık severler ise taze ve bol ürünlere ulaşmanın heyecanını yaşıyor.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman