Sivas’ta genç olmak üzerine yaptığımız sokak röportajlarında gençlerin ortak sesi iş ve sosyal imkanlar oldu. Birçok genç, Sivas’ın ekonomik koşullarına dikkat çekerek, “Herkes İstanbul’a gidiyor, çünkü iş imkânı orada daha fazla. Hatta İstanbul’da Sivas’tan bile fazla Sivaslı var” diyerek şehrin göç veren yapısına vurgu yaptı.

Sivas SP İl Başkanı Tokgöz: O ziyaretten ne kaldı?
Sivas SP İl Başkanı Tokgöz: O ziyaretten ne kaldı?
İçeriği Görüntüle

İş ve sosyal alan isteği

Gençler, şehirde daha fazla iş imkânı yaratılması gerektiğini, fabrikalar ve yatırımların artmasının Sivas’ı cazip hale getireceğini dile getirdi. Bunun yanı sıra sosyal yaşamın sınırlı olmasından şikâyet eden gençler, “Eğlenebileceğimiz, vakit geçirebileceğimiz daha fazla alan olmalı. Spor, kültür ve eğlence mekanları gençler için çoğaltılmalı” ifadelerini kullandı.

Kötü alışkanlıklar tepkisi

Bir diğer dikkat çeken konu ise gençlerin, şehirde artış gösterdiğini söyledikleri yasaklı madde kullanımı oldu. Gençler, bu tür kötü alışkanlıkların Sivas sokaklarından temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu kişiler yakalanıp adalete teslim edilmeli. Sivas’ta gençlerin önü açılmalı, sokaklar daha güvenli hale getirilmeli” dediler.

Gençlerin mesajı

Sivaslı gençlerin ortak talebi, göç etmek zorunda kalmadan kendi memleketlerinde mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek. Onların mesajı net: Daha fazla iş, daha fazla sosyal alan ve daha güvenli sokaklar.

Muhabir: Enes BULUT