Sivas, bahar ve yaz aylarının korkulu rüyası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle bir canını daha yitirdi. Zara ilçesine bağlı İlice köyünde hayvancılıkla uğraşan 35 yaşındaki iki çocuk annesi Ç.K., vücuduna yapışan kene sonrası kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu acı kayıpla birlikte, Sivas'ta kene kaynaklı ölümlerin sayısı ikiye yükseldi, yetkililer artan vakalara karşı teyakkuza geçti.

Hayvancılıkla Uğraşıyordu, Kene Vücuduna Yapıştı

Edinilen bilgilere göre, İlice köyünde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan 35 yaşındaki Ç.K.'nin vücuduna bir süre önce kene yapıştı. Genç kadın, keneyi fark etmesinin ardından bir müddet sonra aniden fenalaştı. Ateş, halsizlik ve kanama şikayetleri baş gösteren Ç.K., yakınları tarafından acilen Zara Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Adem Uzun pisti test etti Drift Alanı hazır
Adem Uzun pisti test etti Drift Alanı hazır
İçeriği Görüntüle

Durumu Ağırlaşınca Üniversite Hastanesine Sevk Edildi

Zara Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalede KKKA şüphesi güçlenen Ç.K.'nin durumu ciddiyetini koruyunca, daha kapsamlı tedavi ve takip için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkine karar verildi. Burada uzman doktorlar tarafından hemen tedavi altına alınan genç kadın, KKKA teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Tüm Çabalara Rağmen Kurtarılamadı

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların ve sağlık personelinin tüm özverili çabalarına rağmen, iki çocuk annesi Ç.K.'nin sağlık durumu daha da kötüleşti ve maalesef hayatını kaybetti. Genç kadının cenazesi, gözyaşları içinde defnedilmek üzere İlice köyüne gönderildi.

Kaynak: İHA