Sivas Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, okul ziyaretleri kapsamında bu kez Danişment İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul binasında detaylı incelemelerde bulunan Erdoğan, idarecilerden yürütülen eğitim faaliyetlerine dair bilgi aldı.

Ziyaretin en dikkat çeken anı ise 1. sınıf öğrencileriyle gerçekleşen samimi buluşma oldu. Sınıf içinde öğrencilerle birebir sohbet eden Erdoğan, okuma yazmaya geçiş sürecindeki miniklere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin kitaplarla erken yaşta tanışmasının büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan, “Bol bol kitap okuyun, her kitap sizi bambaşka bir dünyaya götürür” diyerek motive etti.

Öğle saatlerinde öğretmenler odasında yapılan toplantıda ise eğitimcilerle fikir alışverişinde bulunuldu. Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde sürdürülen çalışmalara değinerek, öğretim programlarının eksiksiz uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Erdoğan, yaptığı konuşmada eğitim sürecine dair genel bir değerlendirme de yaptı:

Sivas'ta köy okuluna inen drone, öğrencilerin ufkunu açtı
Sivas'ta köy okuluna inen drone, öğrencilerin ufkunu açtı
İçeriği Görüntüle

“Eğitim-öğretim sürecimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Okul öncesinden başlayan eğitim yolculuğumuzun temelleri ilkokulda atılıyor. Bu süreçte gösterdiğiniz gayret ve özverili çalışmalarınız için her birinize teşekkür ediyorum.”

Danişment İlkokulu'nda gerçekleştirilen ziyaret, hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından moral kaynağı olurken, saha ziyaretlerinin eğitimin gelişimine sunduğu katkı bir kez daha gözler önüne serildi.

Kaynak: Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü Bülten