Sivas’ta afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları kapsamında hastanede kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Deprem, yangın ve Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditleri içeren tatbikat, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD ve UMKE ekiplerinin katılımıyla yapıldı.
Senaryo gereği kentte meydana gelen bir depremin ardından çıkan yangın ve KBRN tehlikesiyle birlikte ekipler, hızlı şekilde organize olarak tahliye, yangın söndürme ve kimyasal sızıntıya karşı önlem alma uygulamalarını hayata geçirdi. Tatbikatta ekiplerin koordinasyonu, müdahale süresi ve olay yönetimi detaylı şekilde test edildi.
Sağlık personeli, afet anında hasta güvenliğini sağlama ve acil durum prosedürlerini uygulama konusunda deneyim kazandı. Tatbikat sırasında hastanenin acil durum planları da gözden geçirilerek gerekli güncellemeler yapıldı.
Tatbikatın ardından Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tüm personele yangın söndürme eğitimi verdi. Eğitimde, yangına ilk müdahale yöntemleri, söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı ve yangın güvenliği kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.
Gerçeğini aratmayan tatbikat, hem hastane personelinin hem de destek ekiplerinin olası bir afet durumunda koordineli çalışabilme yeteneğini pekiştirdi.