29 Ocak 2026
weather
-0°
43,4287 %0.04
52,1810 %0.52
7.741,74 % 3,18
Ara
Bizim Sivas Haber ÖZEL HABER Sivas'ta Uluanak Mahallesi’ndeki Bu Yapı Korku Saçıyor

Sivas'ta Uluanak Mahallesi’ndeki Bu Yapı Korku Saçıyor

MUHABİR: Enes Bulut
Okunma Süresi: 1 dk

Sivas’ın Uluanak Mahallesi’nde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan Eski Paşa Hamamı, mahalle sakinlerinin endişesine neden oluyor. Tarihi yapının boş ve bakımsız halde olması, özellikle akşam saatlerinde ve gece geç saatlerde çeşitli olumsuzluklara kapı aralıyor.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, kimliği belirsiz kişiler geceleri hamama girerek çevreye rahatsızlık veriyor. Son zamanlarda bu tür girişlerin ve şüpheli hareketliliğin artması, bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etti.

Yapının boş kalmasının yanı sıra güvenlik önlemlerinin bulunmaması, burayı kötü niyetli kişilerin uğrak noktası haline getirmiş durumda. Mahalle halkı, hem tarihi değerin korunması hem de güvenlik endişelerinin giderilmesi için yetkililerden acil adım atılmasını istiyor.

Uluanak Mahallesi sakinlerinden bazıları, “Burası hem tarihi bir yapı hem de mahallemizin içinde. Geceleri gelen kişiler huzurumuzu bozuyor. Bir an önce önlem alınmalı” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Eski Paşa Hamamı, hem geçmişi hem de bugünkü durumu ile dikkat çekse de, şu anda mahallede huzursuzluk yaratan bir noktaya dönüşmüş durumda. Bölge halkı, yapının ya restore edilmesini ya da güvenlik altına alınmasını talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *