03 Şubat 2026
weather
1°
43,5016 %0.06
51,3351 %0.07
6.866,46 % 5,58
Ara
Bizim Sivas Haber GÜNCEL Spora dair her şey bu etkinlikte konuşuldu

Spora dair her şey bu etkinlikte konuşuldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide sporun bireysel etkileri, Hayrettin Yerlikaya ve Betül Öztürk’ün katılımıyla ele alındı.

KAYNAK: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten
Okunma Süresi: 1 dk

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Enerji Spor Kulübü, sporun bireysel yaşamdaki etkilerini merkeze alan dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. “Sporun Bireyde Etkisi” başlıklı söyleşide, öğrenciler sporun fiziksel, zihinsel ve sosyal yönleri hakkında bilgilendirildi.

Söyleşiye Eski Milli Futbolcu Hayrettin Yerlikaya ve Uzman Diyetisyen Betül Öztürk konuk olarak katıldı. Yerlikaya, sporun disiplin kazandırıcı gücüne dikkat çekerken, gençlerin hayatında sporun bir alışkanlık haline gelmesinin önemini vurguladı. Öztürk ise dengeli bir spor ve beslenme düzeninin birey sağlığı üzerindeki dönüştürücü etkilerini örneklerle anlattı.

Program boyunca sporun yalnızca bedensel değil, aynı zamanda zihinsel sağlığa da katkı sunduğu ifade edildi. Ayrıca düzenli spor yapmanın sosyal ilişkileri güçlendirdiği, bireyin yaşam kalitesini artırdığı ve motivasyon üzerinde olumlu etkiler oluşturduğu belirtildi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrencilere sağlıklı bir yaşam için sporu hayatlarının merkezine almaları gerektiği mesajı verildi. Genç Enerji Spor Kulübü’nün organize ettiği bu tür etkinliklerin devam edeceği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *