Sivas’ta arıcılık sezonu umut verici şekilde başladı. Baharın gelişiyle birlikte yaylalarda kurulan kovanlar dolup taşarken, hem üretim hem de satış rakamları esnafın yüzünü güldürüyor.
Bölgede uzun yıllardır arıcılık yapan Kadir Zortaş, sezonun hem doğa hem de ticaret açısından çok iyi ilerlediğini söyledi. Zortaş, yaylaların çiçekle dolu olduğunu ve arıların verimli şekilde çalıştığını belirtti. Bu sayede bal üretiminin beklentilerin üzerine çıktığını ve pazarda ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.
Zortaş’ın sözlerine göre, bu yıl sadece bal üretimi değil, doğrudan satışlar da oldukça iyi gidiyor. Tüketici ilgisinin yüksek olması, Sivas balının marka değerine katkı sunarken, esnafın da yüzünü güldürüyor.
Sektör temsilcileri ise Sivas’ın doğal florasının arıcılığa büyük katkı sunduğunu ve her geçen yıl Sivas balının iç ve dış pazarda daha fazla tercih edildiğini aktarıyor.
Satışların güçlü seyretmesi, hem üreticilerin hem de bölgedeki esnafın ekonomik anlamda rahat bir sezon geçirmesini sağlıyor. Görünen o ki Sivas’ta bu yıl arıcılık, sadece doğaya değil, çarşıya da bereket getirdi.