İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ankara'da yaşanan ve büyük tepki çeken olaya ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu.

Görevini yapan bir kadın polise, yasaklı bölgeye girmeye çalışan bir parti aracının kasıtlı olarak üzerine sürülmesi olayını "pervasız ve acımasız bir saldırı" olarak nitelendiren Bakan Yerlikaya, bunun sadece polise değil, devlete ve kamu düzenine yapılmış bir tehdit olduğunu vurguladı.

Ne olmuştu?

23 Nisan günü, Ankara Valiliği'nin eylem yasağı kararı bulunan Ankara Adliyesi bölgesine bir parti aracı girmek istemişti. Bölgede görevli kadın polis memuru, araca "dur" ihtarında bulunmuş ancak sürücü G.G., ihtara uymayarak aracı hızla polis memurunun üzerine sürmüştü.

Kadın polis, son anda gösterdiği çevik bir refleksle aracın altında kalmaktan kurtulmuştu. Olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü derhal inceleme başlatmış, kimliği tespit edilen sürücü G.G. hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma" gibi ağır suçlamalarla suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bakan Yerlikaya: "Hukuk karşısında hak ettiği yanıtı alacaktır!"

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu pervasız ve acımasız saldırı, hukuk karşısında hak ettiği yanıtı alacaktır" diyen Bakan Yerlikaya, devletin ve milletin huzuru için gece gündüz demeden görev yapan polislere yönelik hiçbir saldırıya müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Ayıdan sosyal medya tepkisi Ayıdan sosyal medya tepkisi

"Polisimiz milletimizin hizmetindedir!"

Bakan Yerlikaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Gece gündüz demeden milletimizin huzur ve güvenliği için görev başında olan polislerimize yönelik fiziksel ya da sözlü her türlü saldırının karşısındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Polisimiz, milletimizin hizmetindedir; onun emrindedir ve her zaman yanındadır."

Kaynak: İHA