Sivas’ın köklü kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Bursa’da önemli bir buluşma gerçekleştirildi. İstanbul Sivaslılar Vakfı Başkanı ve Bizim Sivas Gazetesi ile Bizim Sivas internet haber sitesinin imtiyaz sahibi Muhsin Kaya, Bursa’daki temasları kapsamında Sivaslı iş insanı Yücel Sağlam ve Bursa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Kültür Sanat Komitesi Başkanı Muhsin Ertuğrul Kemikli ile bir araya geldi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, Sivas’ın tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gelenekleri, sanat hayatı, halk kültürü ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Sivas’ın kültürel mirası konuşuldu
Buluşmanın ana gündemini Sivas’ın sahip olduğu kültürel zenginlik oluşturdu. Sivas’ın ozanları, âşıkları, türküleri, halk oyunları, mutfağı, gelenekleri ve yetiştirdiği önemli isimlerle Anadolu’nun güçlü kültür merkezlerinden biri olduğu vurgulandı.
Muhsin Kaya ve Yücel Sağlam’ın da yer aldığı görüşmede, özellikle farklı şehirlerde yaşayan Sivaslıların memleket kültürüyle bağlarının korunmasının önemi üzerinde duruldu. Kültürel değerlerin yalnızca geçmişten bugüne taşınmasının değil, genç kuşakların da bu mirası tanımasının önemli olduğu ifade edildi.
Bursa ve Sivas arasında kültür köprüsü
Bursa’da yaşayan Sivaslıların kültürel faaliyetlerde daha fazla bir araya gelmesi ve Sivas kültürünün farklı şehirlerde yaşatılması da görüşmenin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.
İstanbul ve Bursa’daki Sivaslı hemşehri kuruluşlarının kültür ve sanat alanında ortak çalışmalar gerçekleştirmesi, gençlerin bu faaliyetlere daha fazla dahil edilmesi ve hemşehrilik bağlarının güçlendirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Gençlerin kültürle buluşması gündemde
Görüşmede özellikle genç nesillerin Sivas’ın kültürel değerlerini tanımasının önemi üzerinde duruldu. Sivas’ın geleneklerinin, türkülerinin, halk oyunlarının, sanat anlayışının ve geçmişten bugüne taşınan kültürel birikimin gençlere aktarılması için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Kültür Sanat Komitesi Başkanı Muhsin Ertuğrul Kemikli de kültürün toplumları bir arada tutan önemli bağlardan biri olduğuna dikkat çekerek, Sivas’ın kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönündeki çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Sivas sevgisi ve memleket hasreti aynı masada buluştu
Muhsin Kaya, Yücel Sağlam ve Muhsin Ertuğrul Kemikli’nin bir araya geldiği buluşmada yalnızca kültür ve sanat başlıkları değil, Sivas’a duyulan sevgi ve memleket hasreti de sohbetin önemli bir parçası oldu.
Sivas’ın kültürel mirasının yaşatılması, hemşehrilik bağlarının güçlendirilmesi ve farklı şehirlerde yaşayan Sivaslıların ortak değerler etrafında buluşması üzerine karşılıklı görüşler paylaşıldı.
Bursa’da gerçekleşen buluşmanın, Sivas kültürünün farklı şehirlerde yaşatılması ve kültür-sanat alanında yeni ortak çalışmaların önünü açması açısından önemli bir adım olduğu değerlendirilirken, önümüzdeki dönemde yapılabilecek çalışmalar üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.
Sivas’ın kadim kültürünü gelecek kuşaklara taşıma hedefinin öne çıktığı buluşma, memleket sevgisi ve birliktelik mesajlarıyla sona erdi.





