Malatya'da bir süredir aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar, öğle saatlerinde Arapgir ilçesinde adeta doğa şovuna dönüştü. Aniden bastıran ve yaklaşık 15 dakika boyunca şiddetini sürdüren dolu yağışı, ilçe sakinlerine ve yolda olanlara zor anlar yaşattı.
Özellikle Arapgir ilçesine bağlı Sugeçti Mahallesi'nde etkili olan dolu yağışı, kısa sürede etrafı adeta beyaz bir örtüyle kapladı. Yolların beyaza bürünmesiyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, dışarıda olan vatandaşlar da kapalı alanlara sığınmak zorunda kaldı.
Şiddetli yağışın yer yer doluya dönmesi, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Malatya genelinde aralıklarla devam eden sağanak yağışların bir süre daha etkili olmasının beklendiği bildirildi. Yetkililer, ani yağış ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.