Sivas’ın Divriği ilçesinde doğal yaşam alanlarında bulunan dağ keçileri, bu kez cam seyir terası çevresinde görüntülendi. Sabah saatlerinde bölgeye gelen dağ keçilerinin kayalık arazide dolaşması, seyir terasını ziyaret edenler için dikkat çekici görüntüler oluşturdu.
Divriği’de dağ keçileri cam seyir terası çevresinde görüntülendi#SONDAKİKA #sivas pic.twitter.com/AhsMQQPmmo
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) September 28, 2026
Divriği’nin dağlık kesimlerinde zaman zaman görülen koruma altındaki dağ keçileri, geçtiğimiz günlerde cam seyir terasının çevresinde ortaya çıktı. İnsanlara aldırış etmeden arazide ilerleyen keçiler, bir süre bölgede yiyecek aradıktan sonra gözden kayboldu.

Dağ keçileri, Divriği Cam Seyir Terası Sorumlu Müdürü Rahmi Altun tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Sabah saatlerinde teras çevresinde görülen hayvanların toplu halde hareket ettiği görüldü.

Bölgede yaban hayvanlarını görmeye alışkın olduklarını belirten Altun, cam seyir terasına geldiklerinde zaman zaman keçilerle karşılaştıklarını ifade etti. Dağ keçilerinin herhangi bir zarar görmeden doğal ortamlarında hareket edebildiğini aktaran Altun, bölgede zaman zaman yavru ve anne keçilerin de görülebildiğini söyledi.
Keçilerin kimi zaman iki ya da üçlü gruplar halinde, kimi zaman ise daha kalabalık sürüler şeklinde arazi içerisinde dolaştığını belirten Altun, cam seyir terasının çevresinde bu doğal yaşamın izlenebildiğini dile getirdi.
Sabah saatlerinde görüntülenen dağ keçileri, bir süre cam seyir terası çevresinde dolaştıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Divriği’de tarihi dokunun yanı sıra doğal yaşamın da ziyaretçilere farklı görüntüler sunduğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.




