Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına başlayan 1. sınıf öğrencileri için renkli ve dolu dolu geçen “2. Geleneksel Oryantasyon Haftası” etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Akademik uyumun yanı sıra sosyal bütünleşmeyi de amaçlayan 3 günlük program, öğrencilere hem fakülteye hem de üniversite yaşamına dair kapsamlı bir bakış sundu.

Fakülteyi İlk Kez Tanıdılar
Oryantasyon programının ilk günü, öğrencilerin fakülte kliniklerini gezmesiyle başladı. Klinik uygulama alanlarını yerinde görme fırsatı bulan yeni öğrenciler, akademik süreç hakkında ilk izlenimlerini doğrudan edindi. Günün devamında düzenlenen Sivas ve üniversite tanıtım gezisi, öğrencilerin yeni yaşadıkları çevreye hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına katkı sundu. Akşam saatlerinde ise 100. Yıl Kültür Merkezi’nde organize edilen sinema etkinliği, katılımcılara hem dinlenme hem de sosyalleşme imkânı sundu.

Açık Havada Spor ve Eğlence
Etkinliklerin ikinci günü, Diş Hekimliği Fakültesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen açık hava aktiviteleri ile devam etti. Gün boyunca öğrenciler, müzikli eğlenceler eşliğinde hem stres attı hem de yeni arkadaşlıklar kurdu. Halat çekme, badminton turnuvası, minyatür kale futbolu gibi etkinlikler yoğun ilgi gördü. Katılımcılar günün sonunda gökyüzüne bırakılan dilek balonlarıyla duygusal anlar yaşadı.

Öğrenciler Söz Aldı
Üçüncü ve son gün ise öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşti. 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Söz Öğrencide” başlıklı söyleşi programında, yeni başlayan öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. Samimi atmosferde geçen söyleşi, hem öğrenciler hem de akademisyenler arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurdu.