Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yapılan gece denetimlerinde, alkollü bir sürücü trafik ekiplerine yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Timi ve Trafik Asayiş timi tarafından ilçe genelinde trafik kontrolü gerçekleştirildi.

Denetimler sırasında durdurulan Y.A. isimli sürücünün yapılan alkol testinde 0.79 promil alkollü olduğu belirlendi. Bununla da sınırlı kalmayan ihlalde, Y.A.'nın sürücü belgesinin de yanında bulunmadığı tespit edildi.

Eski Eşinin Canına Kıymıştı! Cezada İndirim İstedi!
Eski Eşinin Canına Kıymıştı! Cezada İndirim İstedi!
İçeriği Görüntüle

Y.A.’ya 30 bin 299 lira para cezası uygulanırken, trafik ekipleri tarafından ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Uygulanan bu ceza miktarı, son dönemde bölgede kesilen en yüksek trafik cezalarından biri olarak kayıtlara geçti.

Denetimlerin, sürücülerin trafik kurallarına uyma konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla devam edeceği öğrenildi. Trafik ekipleri, özellikle gece saatlerinde yapılan kontrollerle hem sürücü hem yayaların güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Sarıkaya’da gerçekleştirilen bu denetim, alkolle direksiyon başına geçen sürücülerin karşılaşabileceği ağır yaptırımları bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA