Söz Verildi, Yerine Getirildi

Tarımda girdi fiyatlarında artış Tarımda girdi fiyatlarında artış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilere yönelik destek sözünü tuttu. Sosyal destek alan 70.044 emeklinin Başkent Kartlarına, hane başı 1.500 TL olmak üzere toplamda 105 milyon 66 bin TL tutarında emekli desteği ödemesi yapıldı. Başkan Yavaş, “Bu kentin kaynakları, bu kentin insanı için harcanacak” diyerek gerçek belediyeciliğin örneğini bir kez daha ortaya koydu.

Emekliye Sahip Çıkan Belediye Anlayışı

Yavaş, açıklamasında emeklilerin kendi haline bırakılmasına, yoksullukla baş başa kalmasına göz yummayacaklarını vurguladı. “Bir ömrü bu memlekete adamış insanlara yoksulluğu reva göremeyiz” diyen Yavaş, sosyal adaletin yerel yönetimler eliyle sağlanabileceğini gösterdi.

Başkent Kart ile Anında Destek

Destek ödemeleri, Başkent Kart üzerinden emeklilerin hesaplarına yatırıldı. Bu sistemle hem yardım süreci şeffaf hale geldi hem de vatandaşlar ihtiyaçlarını özgürce karşılama imkanı buldu. Ankara’da sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen bu uygulama, diğer belediyelere de örnek teşkil ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi