Yozgat’ın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen titiz çalışmalar kapsamında, Şefaatli ilçesinde düzenlenen bir operasyonla çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Edinilen istihbari bilgileri değerlendiren jandarma ekipleri, bir şahsın ikametinde adeta cephanelik bulundurduğunu tespit etti. Operasyonun ayrıntıları, şehirde yürütülen güvenlik çalışmalarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgedeki suç ve suçluyla mücadele kapsamında saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede elde edilen kritik bir istihbarat, Şefaatli ilçesinde yaşayan bir şahsın yasa dışı silah bulundurduğu yönündeydi. Hakkında daha önceden adli işlem kaydı bulunan şahsın ikameti, jandarma birimleri tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. Yapılan değerlendirmelerin ardından, operasyon için düğmeye basıldı ve sabahın erken saatlerinde belirlenen adrese baskın düzenlendi.

Sivas'ta bayram dönüşü Çamlıbel Geçidi’nde Zincirleme Kaza
Sivas'ta bayram dönüşü Çamlıbel Geçidi’nde Zincirleme Kaza
İçeriği Görüntüle

BOMBA ARAMA KÖPEĞİYLE HER KÖŞE DİDİK DİDİK ARANDI

Yozgat'ta silah operasyonu kapsamında gerçekleştirilen baskına; Şefaatli İlçe Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri ile özel eğitimli bomba arama köpeği katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında başlatılan aramada, evin en ücra köşeleri ve gizli bölmeleri didik didik arandı. Bomba arama köpeğinin tepki verdiği noktalar üzerinde yoğunlaşan ekipler, ele geçirilen silahların çeşitliliği ve mühimmatın bolluğu karşısında titiz bir envanter çalışması gerçekleştirdi.

Arama sonucunda ele geçirilenlerin listesi ise oldukça dikkat çekiciydi. Jandarma ekipleri; 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve 1 adet elektrikli fünye ele geçirdi. Sadece silahlarla sınırlı kalmayan aramada, bu silahlar için hazır bulundurulan mühimmatlar da tek tek kayıt altına alındı.

ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATIN DETAYLARI PAYLAŞILDI

Operasyonda mühimmat kısmında ise; 48 adet 7.62 mm çapında fişek, 38 adet 9 mm tabanca fişeği, 12 adet av tüfeği kartuşu, 2 adet AK-47 şarjörü ve 4 adet tabanca şarjörü bulundu. İkametinde adeta küçük bir cephanelik barındıran şahıs, jandarma ekipleri tarafından anında gözaltına alındı. Şüpheli şahıs, sorgulanmak üzere Şefaatli İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Olayın ardından Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların tavizsiz ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleriyle biten açıklama, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Yozgat'ta silah operasyonu ile ilgili başlatılan adli sürecin devam ettiği ve silahların herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA