Sivas’ın Gemerek ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Gemerek Anaokulu öğrencileri, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek polislerle bir araya geldi. Minik öğrenciler, ziyaret boyunca hem keyifli anlar yaşadı hem de polislik mesleği hakkında merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

Etkinlik kapsamında emniyet birimlerini yakından tanıma fırsatı bulan çocuklar, polislerin görevleri ve günlük çalışma düzenleri hakkında bilgi aldı. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette öğrencilerin heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti. Polislerle kurdukları sıcak diyaloglar, etkinliğin samimi bir atmosferde geçmesini sağladı.

Toplumla İç İçe Olmanın Önemi Vurgulandı
Ziyaret sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen İlçe Emniyet Müdürü Başkomiser Dağıstan Çağıran, çocukların bu özel gün vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür eden Çağıran, polislik mesleğinin toplumla güçlü bir bağ içerisinde yürütüldüğünü ifade etti.
Miniklerin ilgisi ve sevgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çağıran, bu tür buluşmaların gelecekte toplum ile emniyet arasındaki bağı daha da güçlendireceğine dikkat çekti. Polis Haftası kapsamında gerçekleşen bu anlamlı ziyaret, hem çocuklar hem de emniyet personeli için unutulmaz bir anı olarak hafızalarda yer etti.





