07 Kasım 2025
weather
18°
42,1436 %0,25
48,8023 %0,46
5.424,77 % 0,66
Ara
Bizim Sivas Haber GÜNCEL Sivaslı Efsaneye Vefa: O ödül bu yıl ilk kez verildi

Sivaslı Efsaneye Vefa: O ödül bu yıl ilk kez verildi

Mustafa V. Koç Spor Ödülü 2025 sahiplerini buldu. Gecede efsane güreşçi Ahmet Ayık’a “Yaşam Boyu Spora Katkı Ödülü” verildi. İşte törenden detaylar…

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 3 dk

Yaşamı boyunca sporun dönüştürücü gücüne inanan ve bu inancı geleceğe taşıyan Mustafa V. Koç’un idealleri doğrultusunda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliğiyle hayata geçirilen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”, bu yıl dokuzuncu kez sahiplerini buldu.

Kalıcı teması “Olimpik değerlere katkı” olarak belirlenen ödül töreni, 5 Kasım 2025’te İstanbul’un en prestijli mekanlarından Divan Kuruçeşme’de düzenlendi. Koç Ailesi üyeleri, Koç Holding ve Koç Topluluğu üst düzey yöneticileri, TMOK yöneticileri ve seçkin davetlilerin katıldığı gecede, sporun birleştirici gücü bir kez daha hissedildi.

Üç Kategoride Büyük Gurur

Bu yıl, Olimpik ve Paralimpik kategorilerin yanı sıra ilk kez “Yaşam Boyu Spora Katkı Ödülü” adıyla yeni bir kategori de hayata geçirildi.

85 aday arasından yapılan titiz değerlendirme sonucunda:

Olimpik kategoride milli eskrimci Dr. Enver Yıldırım,

Paralimpik kategoride milli masa tenisçi Abdullah Öztürk,

Yaşam Boyu Spora Katkı Ödülü’nde ise Olimpiyat Şampiyonu efsane güreşçi Ahmet Ayık ödüle layık görüldü.

“Bu Ödül, Ömrümün Takdir Edilmesi Demek”

Türk sporunun yaşayan efsanesi Ahmet Ayık, aldığı ödülün kendisi için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Duygu dolu sözleriyle salonda uzun süre alkışlanan Ayık şöyle konuştu: “Ben Doğanşar Eskiköy’de mütevazı bir evde doğdum. Harman yerlerinde, çayırlarda başlayan bir hayalin peşinden yürüdüm. Ne büyük salonlarımız vardı ne de imkanlarımız… Ama inancımız, vatan sevgimiz, azmimiz ve dualarımızla çıktığımız bu yolda Rabb’im bana pek çok şampiyonluk nasip etti. O madalyalar sadece benim değil, bu milletin alın teriydi. Her birini bu topraklara armağan ettim.”

Kadın Güreşine Vurgu

Ayık konuşmasında, Türk güreşine yön veren adımlarına da değindi: “Federasyon Başkanlığım döneminde gençlere ışık olmaya çalıştım. En büyük gururlarımdan biri, kadın güreşini ülkemizde hayata geçirmek oldu. Bu ödülü Türk güreşine gönül veren herkese armağan ediyorum. Çünkü güreş sadece bilekle değil, yürekle yapılır ve ben bu yüreği milletimizden aldım.”

Sporda Değerlerin İzinde

Mustafa V. Koç’un spora bakışındaki temel ilke olan “değerler üzerinden gelişim” anlayışı, bu yılki ödül töreninde de yankı buldu. Törende sporun sadece bir yarış değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın, azmin ve karakterin yansıması olduğu vurgulandı.

Koç Holding ve TMOK’un iş birliğiyle sürdürülen Mustafa V. Koç Spor Ödülü, Türk sporuna ilham veren isimleri onurlandırarak gelecek kuşaklara ışık tutmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *