Belediyeden yapılan açıklamada, her yıl düzenli olarak sürdürülen yakacak yardımı programının bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşların kış aylarını daha rahat geçirebilmesi amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.
Yakacak Yardımı 3 Ay Boyunca 3 Taksit Halinde Ödenecek
Yakacak yardımı kapsamında hak sahibi vatandaşlara Gülkart aracılığıyla ödeme yapılacak. Daha önce Gülkartı olmayan vatandaşlar SMS ile bilgilendirilerek kartlarını teslim almaya davet ediliyor.
Geçtiğimiz yıl Gülkart kullanan ve başvuru sonrası durumunda herhangi bir değişiklik tespit edilmeyen vatandaşların kartlarına ise ödemeler otomatik olarak yüklenecek.

Aylık 1.500 TL, Toplamda 4.500 TL Destek
Sivas Belediyesi tarafından yapılan planlamaya göre;
Ocak ayının son haftasında: 1.500 TL
Şubat ayının son haftasında: 1.500 TL
Mart ayının son haftasında: 1.500 TL
olmak üzere, hak sahibi her vatandaşa toplam 4.500 TL yakacak yardımı sağlanacak.

Toplam Ödeme Tutarı 18 Milyon 769 Bin 500 TL
2026 yılı yakacak yardımı kapsamında Sivas genelinde 4 bin 171 vatandaşa, toplamda 18 milyon 769 bin 500 TL ödeme yapılacağı açıklandı.
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, yardımların kış aylarında önemli bir nefes olacağını ifade etti.