Sivas Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladı. Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı oluşturulan güçlü ekip ve ekipman kapasitesiyle belediye, kış boyunca sahada olacak.
Bu kapsamda Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Fen İşleri Müdürlüğü Saha Amirliğini ziyaret ederek karla mücadelede görev alacak ekiplerle bir araya geldi. Sahadaki hazırlıkları yerinde inceleyen Başkan Uzun, yürütülecek çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Kış sürecinin titizlikle planlandığını vurgulayan Başkan Uzun, yağış durumuna bağlı olarak ekiplerin koordineli ve kesintisiz şekilde görev yapacağını belirtti. Kar küreme, yol açma, kar temizliği ve tuzlama çalışmalarının özellikle ana arterler başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda sürdürüleceğini ifade eden Uzun, belediyenin güçlü hazırlığını rakamlarla ortaya koydu.

Başkan Uzun açıklamasında, “180 personelimiz, 52 kamyon ve iş makinemizle kış boyunca 7/24 esasına göre sahada olacağız. Amacımız, Sivaslı hemşehrilerimizin güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlamak. Ana arterlerden mahalle aralarına kadar hiçbir noktada ulaşımın aksamamasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Sivas Belediyesi’nin kış hazırlıkları kapsamında oluşturduğu bu planlama ile olası yoğun kar yağışlarında hızlı ve etkili müdahale hedeflenirken, şehir genelinde güvenli ulaşımın sürdürülebilirliği öncelikli hedef olarak belirlendi.